Energideklaration BRF

Energideklaration för bostadsrättsförening

Vi kan hjälpa er med energideklaration i  Skövde, Skara, Mariestad och Lidköping samt kringliggande kommuner för att värna miljön och sänka er bostadsrättsförenings kostnader.

Energideklaration är en sammanställning av byggnadens energianvändning. Syftet är att få bättre koll på var energin tar vägen och hitta åtgärder för att minska förbrukningen. Det är fastighetsägarens ansvar att fastigheten har en uppdaterad energideklaration, utförd av en certifierad energiexpert.

Deklarationen innehåller nyckeltal som gör det möjligt att jämföra exempelvis värme och ventilationssystem med liknande fastigheters energiförbrukning. Och när vi vet vart energin tar vägen så vet vi hur den kan optimeras.Energideklarationen ska göras en gång vart 10:e år och nyproduktioner ska göra det senast två år efter att fastigheten har tagits i bruk. 

Vanliga frågor om energideklaration

Enligt lag ska en energideklaration göras för bostadsrättsföreningar en gång vart 10:e år. Nyproduktion skall energideklarera senast två år efter att fastigEnergideklarationen skall finnas tillgänglig i trapphuset, oftast vid entrédörren till fastigheten. Det som skickas in till Boverket samt styrelsen innehåller en större del information om bland annat fastighetens uppvärmningssystem samt åtgärdsförslag för minskad energiförbrukning och ett antal nyckeltal som beskriver fastighetens energianvändning.heten har tagits i bruk.

Priset kan skilja sig beroende på antal hus samt typ av fastighet som ska deklareras, hör av er till oss så ger vi er en offert till er bostadsrättsförening.